سردرد میگرنی، یکی از قدیمیترین بیماریهای بشر اعصاب و روانبیماری عصبی سردرد میگرنی، یکی از قدیمیترین بیماریهای بشر
سردردهای بعد از پریود: این سردردها ناشی از کاهش آهن خون هستند.
سردردها از جمله نوعی از آن که به سردردهای میگرنی معروف هستند، علل متفاوتی دارند، شایعترین سردردها:
افرادی که مو های خود را دم اسبی می بندند، ممکن است دچار سردرد شوند. این گونه سردرد ها که ناشی از یک فشار خارجی است، ممکن است با پوشیدن کلاه، هدبند و یا حتی یک عینک شنای خیلی تنگ نیز ایجاد شوند.
خصوصا در سالهای اخیر که با استفاده از تجهیزات تصویربرداری پزشکی و مانیتورینگ بیماران در طول وقوع حمله میگرن، جزییات بیشتر و کاملتری از شکل و نحوه عملکرد انواع سردردهای میگرنی و تاثیر آن بر دستگاه عصبی در اختیار پژوهشگران قرار گرفته است.
مسمومیت بارداری یا پرهاکلامپسی چیست؟ (از علائم و دلایل تا عوارض و درمان)
این عارضه مزمن عصبهایی را درگیر میکند که پیامهای حسی صورت را به مغز منتقل میکنند. کوچکترین تحریک صورت انفجار درد را در پی خواهد داشت.
درمان به علائم بیمار و محل پارگی شریان کاروتید بستگی دارد و شامل گزینههای زیر میشود:
“بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. لاَ إِلَهَ إِلّاَ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبِينُ شَهِدَ اللهُ الاْيَةَ لِلَّهِ نُورٌ وَحِكْمَةٌ وَعِزٌّ وَقُوَّةٌ وَبُرْهَانٌ وَقُدْرَةٌ وَسُلْطَانٌ وَرَحْمَةٌ. يَا مَنْ لاَ يَنَامُ لاَ إِلَهَ إِلّاَ اللهُ إِبْرَاهِيمُ خَلِيلُ اللهِ لاَ إِلَهَ إِلّاَ اللهُ مُوسَى كَلِيمُ اللهِ لاَ إِلَهَ إِلّاَ اللهُ عِيسَى رُوحُ اللهِ وَكَلِمَتُهُ لاَ إِلَهَ إِلّاَ اللهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللهِ وَصَفِيُّهُ وَصَفْوَتُهُ (صلی الله علیه وآله).
سردرد های ناشی از ورزش کردن به دنبال فعالیت بدنی شدید ایجاد می شوند. این سردرد ها به طور ناگهانی هنگام ورزش کردن و یا بلافاصله پس از آن شروع شده و به سرعت شدت می یابند. فعالیت های مختلفی (از وزنه برداری یا دویدن گرفته تا رابطه جنسی و زور زدن در توالت) ممکن است منجر به بروز این سردرد ها سردرد محمد محرمی شوند.
در سایر موارد، استراحت در بستر، درمان فشار خون و دارودرمانی به منظور افزایش سرعت رشد ریههای جنین و کمک به زایمان زودهنگام توصیه میشود.
ضربهی مغزی در شیرخواران و کودکان نوپا میتواند در مقایسه با بزرگسالان علائم متفاوتی ایجاد کند.
علائمی چون سرگیجه، تهوع، استفراغ، اختلالات بینایی، اختلالات حسی-حرکتی، نور هراسی، صدا هراسی، خستگی مفرط، اختلال در تکلم و… از جمله این موارد هستند.
پزشکی امروز بیش از شناخت عامل میگرن، بر روشهای مختلف مهار سردردهای میگرن و شدت علائم بیماران متمرکز شده است. هرچند که پژوهشگران همواره در حال ادامه تحقیقات بر روی علتهای مختلف مولکولی، ژنتیکی، عروقی و هورمونی موثر در ایجاد میگرن هستند و روزانه یافتههای بیشتری بر دانستههای علمی درباره منشا میگرن افزوده میشود.